Kom i gang med forårets havearbejde

Fra blade og græsafklip til kviste og grene – få mest ud af dit grønne område!

Det er vigtigt at begynde at indsamle haveaffald tidligt på sæsonen, så det ikke hober sig op og bliver uoverskueligt. En god tommelfingerregel er at indsamle alt affald, der falder ned fra dine træer og buske, hver uge. Du kan også foretage en mere grundig oprydning en gang om måneden eller deromkring, afhængigt af størrelsen af din have.

Hvis du har meget haveaffald, der skal bortskaffes, kan du overveje at leje en container eller hyre et professionelt anlægsgartnerfirma til at klare opgaven af afhentning af haveaffald for dig. Ellers har de fleste kommuner ordninger til afhentning af haveaffald. Du skal blot tjekke din kommunes hjemmeside for at få flere oplysninger. Indsamlingsdage og -hyppighed kan variere alt efter, hvor du bor, men de fleste kommuner afhenter haveaffald mindst en gang hver anden uge.

Sådan får du en flot hæk denne sæson

Dine hække er en vigtig del af din have, så det er vigtigt at passe på dem. Her får du nogle par tips til, hvordan du holder dine hække i bedste stand til foråret:

Husk af klippe dine hække regelmæssigt. Det hjælper dem med at vokse jævnt og forhindrer, at de bliver for tilgroede. Brug den rigtige type hækkeklipper til opgaven. En elektrisk hækkeklipper er et godt valg for de fleste mennesker, men hvis du har en stor have, har du måske brug for en benzindrevet hækkeklipper. Pas på, at du ikke beskadiger hækkens rødder, når du trimmer dem. Hvis dine hække er begyndt at se lidt uordenlige ud, kan du give dem en hurtig trimning. Og sørg for, at du har styr på afhentning af dit haveaffald fra hækkeklipningen, så det ikke ligger og flyder i din have.

Det er vigtigt med biodiversitet til en sund have

Biodiversitet er vigtig for en sund have. En række forskellige plantearter giver føde og ly til en lang række dyr, hjælper med at holde jorden sund og gør din have smukkere. Hvis du vil gøre din have mere biodivers, skal du forsøge at inkludere en blanding af hjemmehørende og ikke-hjemmehørende planter. Du kan også tilføje fuglehuse, bihoteller og andre boliger til dyrelivet. Hvis du har plads, kan du overveje at anlægge en dam – det vil tiltrække endnu flere vilde dyr til din have. Og glem ikke at lade nogle områder være vilde, så dyrene har et sted at gemme sig og bygge rede. I stedet for af få afhentet alt dit haveaffald, kan du lade en smule blive til dyrene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *